Kondomit netistä – miten valita oikean kokoinen kondomi?

Netti on erinomainen paikka hankkia kondomeja, mutta miten valitsen itselleni oikean kokoisen kondomin?

Kondomin oikea koko ei ole mikään sivuseikka, vaan tärkeä perusasia, jonka tulee olla kunnossa ennen kuin tapahtuu mitään muuta.  Oikean kokoinen kondomi tekee kondomin käytöstä helppoa ja seksistä nautinnollista. Juuri sopiva kondomi voi joskus tehdä seksistä jopa parempaa kuin ilman kondomia!

Pieni ikoni Kaupan nimi Kommentti Siirry kauppaan
Kaalimato ikoni Kaalimato.com Legendaarinen TV:stäkin tuttu seksikauppa. Kaalimato.com
HotLips ikoni HotLips Ilmainen toimitus yli 59€ tilauksille. HotLips.fi
Huippukiva ikoni Huippukiva Saat yhden seksilelun ilmaiseksi. (Valitse listalta) Huippukiva.fi
Seksikauppa.fi ikoni Seksikauppa.fi Nimi kertoo kaiken oleellisen. Seksikauppa.fi
SexShop ikoni SexShop 100 % suomalainen – nopea – edullinen – huomaamaton. Sexshop.fi

Kondomeissa on eroja

Kondomeja on tietenkin kaikenkokoisia, koska penikset ovat eri kokoisia. Yksi koko ei kondomeissa todellakaan sovi kaikille, vaan itselle sopivaa kokoa kannattaa metsästää. Verkkokauppojen ansiosta erilaisten kondomien tilaaminen ja testaaminen on myös todella helppoa ja nopeaa. Voit kokeilla yksittäiskappaleita tai muutaman kappaleen pakkausta ja löytää nopeasti itsellesi sopivan kondomin. Kun kokeilet erilaisia kondomeja, tulet huomaamaan, että niissä todellakin on eroja!

Tunnista väärän kokoinen kondomi

Väärän kokoinen kondomi tekee seksitilanteesta epämukavaa monesta syystä. Jos kondomi on liian pitkä, se rullautuu eikä tunnu mukavalta. Jos kondomi on liian leveä, se ei pysy paikoillaan ja valuu pois peniksen päältä. Kondomia ei pitäisi joutua asettelemaan uudelleen sen jälkeen, kun se on paikoilleen laitettu.

Liian kapea kondomi on hankala asettaa peniksen päälle, se puristaa liikaa tuntuakseen hyvältä ja mikä ikävintä, liian kapealla kondomilla on suuri riski rikkoutua. Silloin sen käytöstä ei ole mitään hyötyä. Jos taas kondomi on liian lyhyt, se voi luisua pois peniksen päältä. Seksin aikana ei tulisi joutua pitämään kondomista käsin kiinni, jotta se pysyy paikoillaan eikä luiskahda pois.

Oikean kokoinen kondomi

Tunnistat oikean kokoisen kondomin siitä, että se on helppo asettaa paikoilleen ja se pysyy napakasti paikallaan. Kondomi saa hieman puristaa. On makuasia, paljonko puristavaa tunnetta haluaa, mutta liika tiukkuus ei tuota enää nautintoa vaan häiritsee tai jopa sattuu. Oikean kokoinen kondomi on sopiva leveydeltään – ei liian löysä eikä liian tiukka – ja sopivan pitkä – ei lopu kesken eikä keräänny kasaksi peniksen juureen.

Kondomien kokovalikoima

Verkkokauppojen kokovalikoima kondomeille on laaja. Kondomien leveydet voi valita jopa 47-69 mm väliltä. Jokaiselle siis varmasti löytyy omansa.  Netistä löytyy myös erinomaisia kondomien kokotaulukoita, joita voi käyttää apuna oikean kokoista kondomia valitessa.

Ilman taulukkoakin selviää: tuntuuko standardikokoinen markettikondomi vähän pieneltä tai isolta? Tilaa netistä muutama erilainen kondomi, jotka ovat kooltaan oikeampaan suuntaan. Samankokoisetkin kondomit ovat eri muotoisia, joten kannattaa kokeilla useampaa ennen kuin valitsee oman suosikkinsa.

Muotoillut kondomit

Kun kondomin oikea koko on löytynyt, voi perustuotteeseen valita herkkuja päälle. Kondomeja saa eri tavoin juomuilla tai nyppylöillä varustettuina. Erilaiset kuvioinnit kondomin pinnassa lisäävät nautinnon tunnetta sekä sinulle että seksikumppanille. Omaa nautintoaan voi lisätä myös valitsemalla eri tavoin muotoillut kondomit, joissa voi olla puristava kohta esimerkiksi juuri terskan tyvessä eli siinä niin sanotulla parhaalla paikalla.

Kondomin paksuus

Jotkut nauttivat puristavasta tunteesta, jotkut taas haluavat mahdollisimman olemattoman tuntuisen kondomin. Myös kondomien paksuudessa on eroja. Joku valitsee kestävyyttään lisäämään paksumman kondomin, kun taas joku haluaa mahdollisimman huomaamattoman ja ohuen kondomin, jotta seksi tuntuu samalta kuin ilman kondomia.

Stimuloivat kondomit

Kondomi voi olla myös käsitelty erilaisilla stimuloivilla aineilla. Verkkokaupoissa on niin viilentäviä kuin lämmittäviäkin kondomeja, jotka tuovat lisää stimulaatiota. Myös puudutusaineella käsiteltyjä kondomeja on valikoimissa. Ne ovat hyvä apu silloin, kun laukeaminen tuntuu tapahtuvan nopeammin kuin tahtoisi ja haluaa kestää sängyssä kauemmin. Puudutusaine vähentää terskan tuntoherkkyyttä ja estää siten liian herkän siemensyöksyn.

Lateksittomat kondomit

Kannattaa muistaa myös se, että yhä useampi on allerginen lateksille, jota käytetään monen kondomin materiaalina. Verkkokaupoissa on onneksi monia lateksittomiakin vaihtoehtoja kondomeille. Kun hankit kondomeja uusien kumppaneiden varalta, pidä fiksusti mukana myös lateksittomia kondomeja. Vääränlainen kondomi on kurja syy jättää seksi väliin. Vaikka ehkäisy olisi muuten kunnossa, vain ja ainoastaan kondomi suojaa seksitaudeilta. Sitä siis tarvitaan anaaliseksiin, emätinyhdyntään ja suuseksiin. Varustaudu kunnolla ja nauti seksistä ilman turhaa säätöä.

Kondomi ja liukaste

Nykyinen suositus on käyttää aina kondomin kanssa liukastetta. Vaikka kosteudesta ei olisi pulaa, liukasteen laittaminen kondomin päälle, kun se on asetettu paikoilleen, lisää molempien nautintoa ja vähentää huomattavasti riskiä kondomin rikkoutumiseen.  Muista käyttää kondomin kanssa vesi- tai silikonipohjaista liukastetta – öljypohjainen liukuvoide voi rikkoa kondomin pinnan.

1 tähteä2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...