Mitä on BDSM? Opas kinkyilyn saloihin

BDSM on kirjainyhdistelmä, jonka alle mahtuu paljon. Tarkalleen BDSM tulee sanoista bondage eli sitominen, discipline eli kurinpito, dominance eli dominointi, submission eli alistuminen, sekä sadismi ja masokismi. On selvää, että BDSM siis taipuu moneen.

Pieni ikoni Kaupan nimi Kommentti Siirry kauppaan
Kaalimato ikoni Kaalimato.com Legendaarinen TV:stäkin tuttu seksikauppa. Kaalimato.com
HotLips ikoni HotLips Ilmainen toimitus yli 59€ tilauksille. HotLips.fi
Huippukiva ikoni Huippukiva Saat yhden seksilelun ilmaiseksi. (Valitse listalta) Huippukiva.fi
Seksikauppa.fi ikoni Seksikauppa.fi Nimi kertoo kaiken oleellisen. Seksikauppa.fi
SexShop ikoni SexShop 100 % suomalainen – nopea – edullinen – huomaamaton. Sexshop.fi

BDSM on kattokäsite, jonka alla on monenlaista toimintaa eri volyymeilla. Nimensä mukaisesti BDSM:ään voi kuulua sitomista, valtaan liittyviä roolileikkejä tai kurittamista esimerkiksi sanojen, piiskaamisen tai nipistämisen muodossa. Nämä ovat vain pieni osa mahdollisista asioista, joita BDSM:ään voi liittyä.

Kun joku kertoo olevansa BDSM-kiinnostunut, et vielä tiedä hänen kiinnostuksistaan juuri mitään. Joku saattaa kiihottua sitomisesta, mutta ei mistään muusta BDSM:ään liittyvästä. Eikä silloin ehkä koekaan olevansa BDSM-suuntautunut. Jollekin taas maistuu sekä alistajan että alistetun rooli, piiskaaminen ja talutushihnassa kulkeminen. BDSM:n alle voidaan laittaa pitkä lista erialisia välineitä ja tekoja, mutta jokainen saa päättää, jos ja miten niitä omassa seksielämässään haluaa käyttää.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa käyttää jotain seksilelua tai asua. BDSM:n toteutustapoja on yhtä monta kuin toteuttavia yksilöitäkin.  Muutamaan peruselementtiin on hyvä tutustua. Kun yleisimmät BDSM-leikit ja välinet ovat tiedossa, on jo paljon helpompi lähteä rakentamaan omaa BDSM-tarvikelaatikkoa.

BDSM välineet

Kun valtapelit, nahka, kahleet tai nöyryyttäminen alkavat kiinnostaa, kannattaa aloittaa tutustumalla välineisiin. Ehkä olet saanut idean elokuvasta tai omasta fantasiastasi. Millainen tilanne kiihottavaan tunteeseen liittyy? Ovatko asiat litiseviä ja pehmeitä, vai kylmiä, teräviä, ja tuottavat kipua? Jo tutustumalla BDSM-välineisiin pääset kiinni siihen, mikä sinua kiihottaa. Useimmat perusvälineet taipuvat moneen – esimerkiksi bondage-köyttä voi käyttää varsin monipuolisesti sekä hellään että rajuun seksiin.

Bondage köysi

Bondage-köysi on hyvä löytyä jokaisen BDSM-orientoituneen kaapista. Sidontaköysi on monipuolinen tarvike myös muuhun kuin BDSM-seksiin. Hyvällä köydellä voi sitoa kädet tai jalat sängynpäätyyn, niputtaa kädet selän taakse tai taituroida vaikka japanilaisia sitomistaidonnäytteitä, jotka vaativat pidempää harjoittelua.

BDSM-sidonta vaatii kunnollisen köyden, jotta se ei vahingoita ihoa tai aiheuta vaaratilanteita. Korkealaatuinen puuvillaköysi , jolla on soveltuva pituus – muutama metri riittää – on hyvä hankinta sekä aloittelijalle että edistyneemmälle sitojalle. Tyypillinen bondage köysi on kymmenen metriä pitkä. Sillä saa sidottua taidokkaasti koko kehon pakettiin tai sillä saa yksinkertaisesti ranteet kiinni kaiteeseen toimintaa varten.

Keinokuituiset köydet eivät ole hyviä ihoa vasten. Ne voivat jättää hangatessaan jopa ei-toivotulla tavalla kivuliaita polttojälkiä ihoon. Rikkoutunut, ei-pyöreä tai kova, joustamaton köysi on aina riski. Kunnon bondage-köysi ei ole kallis hankinta ja se säätää monelta hankaluudelta.

Piiska, ruoska, läimäytin ja keppi

Piiska tai ruoska kuuluu monen BDSM-ihmisen mieluisiin varusteisiin. Siihen, miltä piiska tuntuu, vaikuttaa sekä malli että materiaali, tietenkin piiskaa kädessään pitelevän henkilön lisäksi. Piiska voi olla materiaaliltaan puuvilla, nahkaa, vinyyliä, kumia tai keinokuitua. Muodoltaan piiska voi olla vaikkapa ratsupiiskamainen, raippa, ruoska tai hapsumainen piiska. Variaatioita on monia. Piiskassa voi myös olla lisäelementtejä kuten niittejä, jotka tuovat taas erilaisen tuntemuksen piiskaamiseen.

Hapsumaiset piiskat

Piiska, jossa on kädensija ja useaan osaan haarautuva pää, kutsutaan usein hapsupiiskaksi. Klassinen ja samalla suosituin versio hapsumaisesta piiskasta on materiaaliltaan aitoa nahkaa, sillä se on miellyttävän tuntuinen: oikea nahka on samalla sekä riittävän pehmeä että napakka. Voimankäytöstä riippuen hapsumaisella piiskalla voi tehdä kevyttä sivelevää liikettä, pikkuisia läpsäisyjä tai rajuakin ruoskintaa. Aidossa nahassa on myös aidon nahan tuoksu, joka on monelle kiihottava elementti.

Ratsupiiskat

Toisin kuin pehmeäliikkeinen hapsumainen piiska, ratsupiiska on jäykkä ja tarvittaessa sivaltava piiska. Ratsupiiska on muodoltaan pitkähkö ja suora. Se ei juuri taivu tai haaraudu kädensijasta, vaan piiska on kauttaaltaan jämäkkä antaen myöden vain hieman. Ratsupiiska voi olla aitoa nahkaa tai keinomateriaalia – molemmat ovat käytössä asiansa ajavia. BDSM-sessioon voi tulla kyseeseen myös aito ratsupiiska, jollaisia saa hevostarvikeliikkeistä, mutta yhtä laadukkaat ja samalla edullisemmat ratsupiiskat löytyvät erotiikka-alan verkkokaupoista.

Läimäyttimet

Piiskoihin luetaan kuuluvaksi myös läimäytin, joka voi olla mailamainen tai muuten kova ja litteä piiska. Läimäyttimellä voi läpsiä kevyestikin, mutta sillä saa aikaan myös todella tuntuvia läimäisyjä.

Läimäyttimet ovat ulkoasultaan erilaisia. Jotkin näyttävät pöytätennismailoilta (jollaista toki voi kokeilla käytännössä ennen varsinaisen läimäyttimen hankintaa). Jotkut muistuttavat pikemminkin rugby-mailoja. Koossa, muodossa ja materiaalissa on siis valikoimaa läimäyttimissäkin. Tyypillisiä materiaaleja ovat nahka, keinonahka ja vinyyli, kuten piiskoissa yleensäkin. Myös puu on kokeilemisen arvoinen kovuutensa ja omanlaisensa tuntuman ansiosta.

Tärkeää läimäyttimen valinnassa on käyttäjälle sopiva kädensija, jotta läimäytintä on helppo käsitellä ja siihen saa juuri niin vähän tai paljon voimaa kuin halutaan. Kädestä lipeävä tai pideltäväksi liian raskas läimäytin latistavat helposti session tunnelman. Perussääntönä voi aloittelijalle pitää sitä, että melko pienelläkin läimäyttimellä saa paljon aikaan. On turha aloittaa heti kovin suurella mailalla kaksin käsin läiskimään petikumppania, ellei se ole erikseen jokin juttu.

Kepit

Myös kepin voi laskea piiskoihin kuuluvaksi välineeksi. Kepillä on kuitenkin myös oma BDSM:n sisäinen kulttuurinsa. Jos kepillä kurittaminen kutkuttaa, kannattaa tutustua caning-genreen. Keppiin yhdistetään usein fantasiat, joissa liikutaan jonkinlaisessa opettaja-oppilassuhteessa, kuten tavanomaisessa koulussa (karttakeppi) tai urheilulajin parissa (taistelulajit). Kepillä on pitkä historia kuritusvälineenä ja sillä on perinteisesti rangaistu esimerkiksi jalkapohjiin lyömällä. Länsimaissa – etenkin Pohjoismaissa –  tunnetumpi perinne on koulumaailmasta tuttu sormille näpäyttäminen.

Gagit

Haluatko tukkia kumppanin tai oman suun vai ehkä varmistaa sen auki pysymisen suuseksiä varten? Gag on yleiskäsite, joka kattaa alleen niin suukapulat, suurenkaat kuin suupallotkin.

Suukapula asetetaan tietenkin suuhun. Suukapula voi olla perinteisen kapulan mallinen tai yhä useammin verkkokauppojen valikoimasta löytyvän pallon muotoinen, eli suupallo. Suukapula tai muu gag kiinnitetään pään ympäri remmeillä. Se voi olla jopa huppumainen lateksimaski, joka peittää kasvot – tai jotain näiden vaihtoehtojen väliltä.

BDSM-sessioihin valitaan monesti myös suurengas. Tällainen gag mahdollistaa suuseksin auki pakotettuun suuhun. Suurengas voi olla yksinkertainen malli, joka vain kiinnitetään niskan taakse, mutta siinä voi olla upeita lisäominaisuuksia kuten nänninipistimet.

Erilaisia gageja ovat myös suukapulat, jotka on varustettu dildolla. Dildolla varustettu suukapula voi sisältää myös suupallon, jolloin täytettä on sekä suussa että vastaanottajan anaalissa tai vaginassa. Niin ikään kauhuelokuvan tunnelmaa uhkuvat suunlevittimet ovat omiaan BDSM-sessioon. Suunlevitin on yleensä metallinen seksilelu, jolla voi nimensä mukaisesti levittää suuta yhä enemmän auki suunlevitintä mekaanisesti säätämällä.

Suukapulan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laatuun: hyvään materiaaliin ja helppoon kiinnitettävyyteen, joka samalla tarkoittaa helppoa irrotettavuutta. Kaikkien BDSM-tarvikkeiden, jotka estävät jollain tavoin liikkumista, tulee olla turvallisia. Siksi ne on osattava irrottaa tarvittaessa nopeastikin. Laadukkaat tuotemerkit ja hyvät materiaalit takaavat turvallisuuden BDSM-seksissä.

BDSM asut ja tarvikkeet

Köysien, piiskojen ja erilaisten gagien lisäksi BDSM:ään kuuluu monesti erilaisia asuja, jotka voivat olla vaikka rooliasuja. Niiden materiaali on usein nahka tai lateksi. Myös kaikenlaiset dildot, maskit ja taluttimet ovat monelle BDSM-kinkylle nautintoa tuottavia varusteita. Omasi löydät kokeilemalla ja fantasioimalla! Joskus aloittelija lähtee liikkeelle yhdellä tuotteella, mutta suosittelemme vapautumaan varovaisuudesta ja tarttumaan omien kiihokkeiden vietäväksi. Yksi pikku piiska ei vielä BDSM-kesää tee, mutta panostamalla pukeutumiseen (vaikka kokovartalovaljailla), ympäristöön (esimerkiksi vinyylilakanoilla) ja monipuolisiin välineisiin (miksei yhdistämällä kiihottavasti piiska, suupallo ja bondage-köysi) pääset todella vauhtiin. Tämäkin voi olla vasta alkua, jos niin haluat.

1 tähteä2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (No Ratings Yet)
Loading...Loading...